Gedeeltelijk doven openbare verlichting.

4maa

Gedeeltelijk doven openbare verlichting.

Door Roesbrugge

Gedeeltelijk doven openbare verlichting

Het stadsbestuur engageerde zich tot doelstellingen in energie-efficiëntie en CO2-besparing. Een van de maatregelen bestaat in de verduurzaming van de openbare verlichting.

Binnen het burgemeestersconvenant dat Poperinge ondertekende, engageerde het stadsbestuur zich tot doelstellingen in energie-efficiëntie en CO2-besparing. Een van de maatregelen bestaat in de verduurzaming van de openbare verlichting:

  • Een gedeelte van de openbare verlichting zal tijdens de minst drukke uren van de nacht gedoofd worden, namelijk van 24 u. tot 5 u. met uitzondering van vrijdag- en zaterdagnacht. Het gaat over ongeveer 2000 lichtpunten van de in totaal 3550 lichtpunten op grondgebied Poperinge, die zo elk 1300 uur op jaarbasis gedoofd zouden worden.
  • Volledige openbare verlichting schakelt om naar led-verlichting tegen 2030.
  • De verlichting die wél de volledige nacht blijft branden zou gedimd worden tijdens de minst drukke uren van de nacht van zodra dat technisch mogelijk is.
  • Monumentverlichting zou 7/7 gedoofd worden om 24 u. zonder 's morgens opnieuw aan te steken.

De verlichting langs primaire wegen (zoals Frans Vlaanderenweg en Westhoekweg) en secundaire wegen (zoals N39 naar Roesbrugge en N321 naar Vleteren) en de stadsring zullen continu blijven branden. De belangrijkste invalswegen van stadskern en dorpen, openbare pleinen en de industriezone blijven ook de volledige nacht verlicht.

Lus per lus doven

In eerste instantie wordt de verlichting nu lus per lus aangepast, dus per stuurpunt of kabine. Fluvius is daarvoor momenteel al aan het werk. Die aanpassingswerken zullen een viertal maanden duren.

Fluvius is de werken gestart in het noorden van de stad en het is de bedoeling is om zo het volledige grondgebied in zuidelijke richting verder af te werken. Krombeke is eerst aan de beurt en via Roesbrugge en Haringe trekt Fluvius zuidelijker richting Poperinge centrum. 
Op het moment van de aanpassingswerken zullen de lichten direct gedoofd worden. De openbare verlichting wordt dus gespreid over de volgende 4 maanden gedoofd (en niet in één keer).

De lichten die gedoofd worden, vind je op het plan (rood: gedoofd - groen: blijven branden).

Stand van zaken 20 februari 2020

Fluvius werkt momenteel in Proven. Alle te doven verlichting te noorden van Proven is intussen al aangepast.

(Bron website Poperinge)Naar het nieuwsoverzicht

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gedeeld.